شبکه خبري آمريکايي در وبگاه خود نوشت: سامانه موشکي «اس-۳۰۰» هرگونه پايگاههاي موشکي بالستيک ايران را از حمله در برابر رقباي عرب اين کشور غير قابل نفوذ کرده و طرح حمله مشترک آمريکا و اسرائيل را مشکل ميسازد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، وبگاه شبکه خبري «بلومبرگ» در يادداشت هئيت تحريريه خود در زمينه «ضرورت اقدامهاي آمريکا در متوقف ساختن همکاريهاي نظامي ايران-روسيه» نوشت: آمريکا نبايد به بخاطر سخنان مقامهاي ايراني درباره فروش سامانه موشکي «اس -300» که معتقدند مشمول توافق هستهاي و تحريمهاي سازمان ملل متحد نيست، توجهي کنند و نبايد اين موارد مانع از تلاش آمريکا در متوقف ساختن فروش اين سامانههاي موشکي به ايران در شوراي امنيت سازمان ملل متحد شود.
در ادامه اين يادداشت آمده است: اين سامانه روسي بسيار مرتبط با برنامه هستهاي متوقف شده اما کماکان قابل استفاده ايران است. سامانه موشکي اس-300 همچنين هرگونه پايگاههاي موشکي بالستيک آينده ايران را از حمله در برابر رقباي عرب ايران غير قابل نفوذ کرده و حتي طرح حمله مشترک آمريکا و اسرائيل را مشکل ميسازد.
بلومبرگ نوشت: مورد نگران کنندهتر در اين زمينه و بر اساس گزارش منابع خبري ايراني و روسي، احتمال گشايش باب همکاريهاي ايران و روسيه در بعد نظامي است. اين امر ممکن است منجر به فروش موشکهاي «اس-400» و هرگونه جنگندهاي به ايران و حتي افتتاح خط توليد تانکهاي هجومي «تي -90» روسيه در ايران شود. اجرا شدن هرکدام از اين توافقها قبل از سال 2021 برجام را نقض مينمايند.
بنابر اين، موارد عنوان شده دليل تقاضاي کنگره آمريکا از دولت اين کشور در واکنش نشان دادن به قرارداد فروش اس-300 به ايران است اما کاخ سفيد آشکارا سکوت اختيار کرده است.
بلومبرگ نوشت: نياز است دولت آمريکا به کنگره توضيح دهد چه اقدامهايي را در نظر دارد در اين زمينه قبل از اينکه در برابر عمل انجام شده قرار گيرد، انجام دهد. حتي تلاش ناموفق در اين مسير در شوراي امنيت سازمان ملل متحد پيامي از جانب آمريکا به ايران است. تحريمهاي آمريکا عليه روسيه و سازمانها و اشخاص ايراني حاضر در اين توافق نظامي نيز گامي بيش از يک پيام خواهد بود. آمريکا علاوه بر اين ميتواند قابليتهاي اسرائيل را براي نابود کردن کامل موشکهاي برد بلند ايران افزايش دهد.
بلومبرگ در ادامه آورده است: قبل از اين اتفاق نياز است که اوباما به کنگره و افکار عمومي در مورد اينکه تمايل به انجام کاري را در اين زمينه دارد يا خير، توضيح دهد. آمريکا يک بار در اين زمينه کوتاه آمد و جا زد و هنگامي که ايران با سرسختي آزمايشهاي موشکي را در نقض قطعنامههاي سازمان ملل متحد بعد از برجام انجام داد، تنها تحريمهاي نمادين را اجرا گذاشت. اقدامي که روحانيون حکومت ايران را جسور ساخت.
در خاتمه اين يادداشت آمده است: اوباما و جان کري وزير خارجه آمريکا اعتبار خود را در توافق هستهاي با ايران گذاشتند بنابر اين عزم آنها در حفظ آن قابل درک است. اما اگر اين بدان امر مفهوم است که تلاشهاي ايران در بيثباتسازي منطقه ناديده گرفته شوند، آيا داشتن چنين توافقي واقعا ارزش دارد؟
منبع:فارس